Uploaded image for project: 'Couchbase Server'
  1. Couchbase Server
  2. MB-4579

UI does not reflect the rebalance progress when rebalance is started through cli

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.8.0
    • Fix Version/s: 1.8.0
    • Component/s: UI
    • Security Level: Public
    • Labels:
      None
    • Environment:
      1.8.0r-51
      tried on chrome and firefox
      rpm 32-bit

      Description

      i added a node and started the rebalance of 1->2 nodes through cli but UI does not reflect the rebalance making progress

      cli command : /opt/couchbase/bin/couchbase-cli rebalance -c localhost:8091 -u Administrator -p password --server-add=10.248.137.140:8091

      first node has two couchbase buckets and one bucket has 10k items and the other one has 0 items

      i confirmed that rebalance is still going on by visiting
      http://ec2-67-202-48-44.compute-1.amazonaws.com:8091/pools/default/rebalanceProgress

      {"status":"running","ns_1@10.248.137.140":

      {"progress":0.2509765625}

      ,"ns_1@10.248.37.216":{"progress":0.4169921875}}

      I opened chrome developer tools as well and didn't find any console errors or any other call that is stuck or is timing out

      1. Screen Shot 2011-12-26 at 9.50.14 AM.png
        36 kB
      2. Screen Shot 2011-12-26 at 9.50.18 AM.png
        34 kB
      No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

        Activity

        Hide
        farshid Farshid Ghods (Inactive) added a comment -

        was able to reproduce this also on a 64-bit rpm installation.

        when i start the rebalance ui for a brief moment displays the "rebalance starting..." but then immediately reverts back to the list of servers.

        attached screenshots

        Show
        farshid Farshid Ghods (Inactive) added a comment - was able to reproduce this also on a 64-bit rpm installation. when i start the rebalance ui for a brief moment displays the "rebalance starting..." but then immediately reverts back to the list of servers. attached screenshots
        Hide
        farshid Farshid Ghods (Inactive) added a comment -

        also this time there was only one bucket ( default )

        Show
        farshid Farshid Ghods (Inactive) added a comment - also this time there was only one bucket ( default )
        Hide
        alkondratenko Aleksey Kondratenko (Inactive) added a comment -

        Fixed in http://review.couchbase.org/11904 that's already merged

        Show
        alkondratenko Aleksey Kondratenko (Inactive) added a comment - Fixed in http://review.couchbase.org/11904 that's already merged
        Hide
        thuan Thuan Nguyen added a comment -

        Integrated in github-ns-server-2-0 #233 (See http://qa.hq.northscale.net/job/github-ns-server-2-0/233/)

        Show
        thuan Thuan Nguyen added a comment - Integrated in github-ns-server-2-0 #233 (See http://qa.hq.northscale.net/job/github-ns-server-2-0/233/ )
        Hide
        karan Karan Kumar (Inactive) added a comment -

        Closing old tickets

        Show
        karan Karan Kumar (Inactive) added a comment - Closing old tickets

          People

          • Assignee:
            karan Karan Kumar (Inactive)
            Reporter:
            farshid Farshid Ghods (Inactive)
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Gerrit Reviews

              There are no open Gerrit changes