Uploaded image for project: 'Couchbase Server'
  1. Couchbase Server
  2. MB-26649

[ANSI JOINS] sometimes this query hangs and sometimes it runs fine

    XMLWordPrintable

    Details

    • Triage:
      Untriaged
    • Is this a Regression?:
      Unknown

      Description

      Hello so I have this VM setup: http://172.23.105.209:8091/

      There is basically a primary index on both tables and a secondary index on the int_field1 of multiple table_db_1595_simple_table_10. 

      Basically with the environment how it is right now this query:

      select * from (select int_field1 from multiple_table_db_1595_simple_table_1 WHERE (select bool_field1 from multiple_table_db_1595_simple_table_1 t10 WHERE bool_field1 = false)) t1 JOIN multiple_table_db_1595_simple_table_10 t2 ON t1.int_field1 = t2.int_field1

      will sometimes execute just fine and produce 101 results, but sometimes (rarely) It will hang (at least me watching it for >5 mins it doesn't produce results). 

      It is currently running the query in the QWB as we speak (query started at ~3:57 PM PST). I have left it running in the QWB in case you want to inspect it right now. As of 3:59 PM PST this query is still trying to execute. 

        Attachments

        No reviews matched the request. Check your Options in the drop-down menu of this sections header.

          Activity

          Hide
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment -

          Ajay Bhullar Please try running this again with build 5.1.0-1401 or later which should contain the checked in ANSI JOIN code.

          Show
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment - Ajay Bhullar Please try running this again with build 5.1.0-1401 or later which should contain the checked in ANSI JOIN code.
          Hide
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment -

          Ajay Bhullar Also I'm having trouble trying to restore from your backup. Can you list the backup command you used and what command I should be using to restore the backup? Thanks.

          Show
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment - Ajay Bhullar Also I'm having trouble trying to restore from your backup. Can you list the backup command you used and what command I should be using to restore the backup? Thanks.
          Hide
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment -

          Ajay Bhullar Please use build 5.1.0-1404 or later. There has been a few additional changes since the original checkin. Thanks.

          Show
          bingjie.miao Bingjie Miao added a comment - Ajay Bhullar Please use build 5.1.0-1404 or later. There has been a few additional changes since the original checkin. Thanks.
          Hide
          ajay.bhullar Ajay Bhullar added a comment -

          Found a different bug using this query, cannot see if this hang is still happening until that bug is dealt with: MB-27109

          Show
          ajay.bhullar Ajay Bhullar added a comment - Found a different bug using this query, cannot see if this hang is still happening until that bug is dealt with:  MB-27109
          Hide
          ajay.bhullar Ajay Bhullar added a comment -

          Do not see this behavior in build 1501, closing as fixed 

          Show
          ajay.bhullar Ajay Bhullar added a comment - Do not see this behavior in build 1501, closing as fixed 

            People

            • Assignee:
              ajay.bhullar Ajay Bhullar
              Reporter:
              ajay.bhullar Ajay Bhullar
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Gerrit Reviews

                There are no open Gerrit changes

                  PagerDuty

                  Error rendering 'com.pagerduty.jira-server-plugin:PagerDuty'. Please contact your Jira administrators.